Rezerva acum!

REZERVA ACUM ONLINE - REZERVA ACUM ONLINE - REZERVA ACUM ONLINE

Viziteaza in zona

Va invitam la Baile-Herculane pentru a putea descoperii  Banatul Montan,  o regiune unica prin pitorescul, zona rurala multietnica  si monumente unicat !

In decursul  timpurilor regiunea a fost parte componenta a Regatului Ungariei, a Imperiului Otoman, a Imperiului Austriac si de la  Primului Razboi Mondial apartine Romaniei.

Suprafata parcurilor naturale (Parcurile Nationale Cheile Nerei-Beusnita, Semenic-Valea Carasului, Domogled-Valea Cernei, Portile de Fier) reprezinta  circa  30%  din suprafata judetului Caras-Severin. Aici este raiul pentru amatorii de drumetii montane, de peisaje montane si rurale deosebite. Aici poti vedea Clisura Dunarii si Cazanele Dunarii, o zona fabuloasa, cea mai frumoasa si spectaculoasa portiune a fluviului.

Venind la Baile-Herculane si facand excursii in apropiere veti putea avea parte nu numai de apele termale despre care legendele spun ca l-au facut atat de puternic pe Hercule ci si de frumusetile naturale ale Vaii Cernei si muntilor Domogled, ale Cazanelor Dunarii, de rezervatia de mori de apa de la Rudaria (unica in sud-estul Europei, in patrimoniul UNESCO), de cea mai frumoasa cascada din lume- cascada BIGAR.

Veti putea vizita  cel mai vechi teatru din Romania (Teatru M. Eminescu de la Oravita), cea mai veche si frumoasa cale ferata montana Oravita-Anina, satele cehesti si sarbesti din Clisura Dunarii. Nu in ultimul rand va veti bucura de specialitatile gastronomice si de bauturile traditionale din zona: snitele umplute sarbesti, supa banateana de gaina cu taietei de casa, clatite Ana Lugojana, cotlete banatene umplute cu varza,  caigana batateana, ciorba de peste din Clisura, pastrav umput,  strudel nemtesc cu mere, gomboti cu prune, tuica de prune sau de pere, afinata, tuica de smochine de la Svinita, etc.

Va asteptam cu drag!